Не все йогурты одинаковые — полезные статьи Активиа

Пробиотиктер: бұл не және олар неге маңызды? 

Сіз йогурт, тағамдық қоспалар немесе әртүрлі фармацевтикалық препараттарды жарнамалаудан «пробиотиктер» сөзін естіген шығарсыз. Сонымен, пробиотиктер дегеніміз не және олардың пайдасы қандай? Біз сіздер үшін «өмір сүруге» арналған микроорганизмдер туралы білуге болатын ең маңызды нәрселерді жинадық («пробиотик» латын және грек тілінен аударғанда).  

Пробиотиктер: негізгі курс 

Пробиотиктер дегеніміз не?

Барлық бактерияларды шартты түрде «пайдалы» және «зиянды» деп бөлуге болады. Зияндылардың кесірінен біз ауырамыз, ал пайдалылары дененің қорғаныш қасиеттерін нығайтып, денсаулығымызды сақтауға көмектеседі. Пробиотиктер – дәл осындай тірі «пайдалы» бактериялар.

ДДҰ, Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымының ресми анықтамасы әлдеқайда күрделі болып көрінеді: «Пробиотиктер - бұл адамдар үшін патогенді емес, патогенді және шартты түрде патогенді бактерияларға қарсы антагонистік белсенділігі бар және қалыпты микрофлораның қалпына келуін қамтамасыз ететін бактериялар».

Басқаша айтқанда, бұл тірі микроорганизмдер, егер біз оларды жеткілікті мөлшерде тұтынсақ, адамға пайдалы. Айтпақшы, біз пробиотиктерді олардың бар екенін білмегенге дейін жеп жүрдік.

Қандай бактериялар пайдалы?

"Пайдалы" бактериялар көп, бірақ олардың барлығы пробиотиктер емес.  Пробиотикалық мәртебе үш критерийге сәйкес келетін микроорганизмдерге ғана беріледі:
• оң әсер ету үшін жеткілікті мөлшер;
• біздің денемізге дәлелденген пайдалы әсер;
• асқазан-ішек жолдарының өтуінен аман қалу мүмкіндігі.

Пробиотиктерге қарағанда пайдалы бактерияларды алу оңайырақ. Йогуртты алайық: онымен бірге біз пайдалы сүт қышқылды бактериялардың екі түрін жейміз - болгар таяқшасы және термофильді стрептококк. 

Бактериялардың осы екі штаммы сүт қантына (лактоза) төзбеушілігі бар адамдарға сүт өнімдерін жақсырақ сіңіруге көмектеседі. Сүт қышқылы бактериялары өндіретін лактаза соңғы өнімдегі сүт қантының концентрациясын төмендетеді - ал йогурт жақсы сіңеді. Тек осы йогуртты пробиотик деп атауға әлі ерте.

Пробиотиктерді қайдан табуға болады? 

Пробиотиктердің дозасын алудың екі жолы бар: арнайы пробиотикалық қоспаларды сатып алуға болады, немесе сіз ... жай ғана тоңазытқышты ашып, пробиотикалық йогурт жеуге болады! 

Бұл барлық йогурттар пробиотикалық тұрғыдан пайдалы емес. Пайданың маңызды көрсеткіштерінің бірі - өнімдегі пробиотикалық бактериялардың саны, ол колония құраушы бірліктермен (КТБ / г) өлшенеді. Мысалы, әрбір Активиа банкасында кемінде 3,4 * 10 7 КТБ / г бифидобактерия Актирегуларис пробиотикалық бактериялары бар.

Бірақ бұл бәрі емес: пробиотикалық йогурт деп аталу үшін өнім өзінің пайдалы қасиеттерін дәлелдеу керек. Мысалы, Активиа-мен 20-дан астам халықаралық клиникалық зерттеулер жүргізілді, олардың барысында тұрақты пайдаланған кезде Актирегуларис бифидобактериялары бар Активиа ыңғайлы ас қорытуға ықпал ететіні расталды.

Иә, Activia - бұл ресейлік нарықта Ресей гастроэнтерологиялық қауымдастығы мақұлдаған және ұсынған жалғыз өнім.
Ақырында, Activia жай ғана дәмді, өйткені сүт қышқылы бактерияларының қоспасының арқасында йогурт осындай ерекше дәм мен дәмді құрылымға ие. 

Пробиотиктер: өмірді атап өту  

Жақсы көріну және жақсы сезіну үшін диетаңызға Activia қосыңыз. Дәмді және пайдалы йогурттармен сіз пробиотиктердің жеткілікті мөлшерін үнемі тұтынуды қамтамасыз етесіз және денсаулығыңызға маңызды үлес қосасыз!

2022 Danone Ltd. Барлық құқықтар сақталған