Пробиотики: как они работают и какой оказывают эффект?

Пробиотиктер жұмыс істей ме?

"Пробиотиктер" атауы – pro bios - "өмір үшін" дегенді білдіреді. Бұл термин алғаш рет 20 ғасырдың ортасында қолданылды - және осы уақытқа дейін ғалымдар пробиотиктердің қалай жұмыс істейтінін және олардың қандай әсер ететінін түсінуді жалғастыруда. Өткен ғасырда пробиотиктердің анықтамасы өзгерді. Енді ДДҰ - Дүниежүзілік денсаулық сақтау ұйымы - пробиотиктерді жеткілікті мөлшерде енгізген кезде денсаулыққа пайдалы әсер ететін тірі микроорганизм деп атайды. Қарапайым сөзбен айтқанда, пробиотиктер - бұл жақсы бактериялар. Бұл біздің денемізге пайдалы кішкентай көмекшілер - егер біз оларды жеткілікті мөлшерде тұтынсақ.

Пробиотиктерді қайдан табуға болады?

Пробиотиктерді пробиотиктермен йогуртта анықтаудың ең оңай жолы. Әрбір кәдімгі, пробиотикалық емес йогурт сүт қышқылды бактериялардан тұрады - термофильді стрептококк және болгар таяқшасы. Йогурт йогурт болып саналуы үшін мұндай бактериялар кем дегенде 1 х 10^7 КТБ / г (Бір граммға колония құрайтын бірліктер) болуы керек. Бірақ назар аударыңыз! - термофильді стрептококк пен болгар таяқшасының болуы бұл йогуртты пробиотикалық деп санауға болады дегенді білдірмейді.

Пробиотикалық йогурттарға қойылатын талаптар одан да жоғары: сүт қышқылды бактериялардан басқа, мұндай йогурттарда пробиотиктер болуы керек – денеге оң әсер ету үшін жеткілікті мөлшерде. Activia-да мұндай пробиотик Actiregularis bifidobacteria болып табылады: Activia-ның әрбір құтысында кемінде 3,4 x 10^7 КТБ /г бифидобактериялар бар. Бұл организмге пайдалы әсер ететін миллиардтаған пробиотиктер – Activia тиімділігі клиникалық зерттеулерде дәлелденген.

Йогурт жасау: пробиотиктер өркендеген сәт 

Сүттің йогуртқа айналуы үшін лактоферментация процесі жүруі керек. Сүттегі лактозаның мөлшері табиғи түрде азаяды - бұл пробиотиктер үшін тамаша жағдайлар.

Лактоэнзимация сүт қышқылы бактерияларынан басталады: олар лактозаны сіңіріп, сүт қышқылын құрайды. Йогурт өзінің дәмін осылай алады - ерекше, аздап қышқыл. Бұл жағдайлар пробиотиктер үшін өте қолайлы – біздің ас қорытуға пайдалы микроорганизмдер.

Белсенді йогурттарда пробиотиктер әсіресе жақсы, өйткені ашыту процесі бірнеше сағатты алады! Бұл жағдайда негізгі жұмыс бір түрі емес, сүт қышқылы бактерияларының ерекше қоспасы! Оған төменгі ашыту температурасын қосыңыз – әдеттегі 43-46°c орнына 37°C – және сіз миллиардтаған тірі дақылдар үшін өте қолайлы Активияны аласыз.

Ішінде не бар?

Ішек денсаулығының мамандары пробиотиктердің кейбір штамдары ас қорытуды жақсартуға қалай көмектесетінін белсенді түрде зерттейді. Activia ісіну сезімін азайтады және ішек жұмысын жақсартады - және жалпы әл-ауқатқа ықпал етеді. Активияның тиімділігі 17-ші клиникалық зерттеулермен расталады, сондықтан Активия пробиотикалық йогурт болып табылады.

Бұл бәрі де емес: йогурт ашытқысы лактозаны сіңіруге көмектесетіні көрсетілген. Бұл лактаза ферменті жетіспейтін адамдар үшін өте маңызды. Әдетте лактаза (фермент) адамның ішегінде шығарылады және лактозаны (сүт қанты) ыдыратуы керек. Фермент жеткіліксіз болған кезде адамға сүт өнімдерін сіңіру қиынға соғады.

Осылайша, тірі пайдалы микроорганизмдері бар Activia ыңғайлы ас қорытуға көмектеседі. Актирегулярис бифидобактериялары бар Активиа ішектің ыңғайсыздық белгілерін азайтуға көмектеседі, ал сүт қышқылы бактериялары лактозаның қорытылуын жеңілдетеді – соның арқасында йогурттар оңай сіңеді.

Неліктен йогурт жеу керек?

Әрине, йогурт - диетаға кальций мен ақуызды көбірек қосудың жақсы тәсілі. Ал Activia бар - бұл жай йогурт емес. Активияда миллиардтаған пробиотиктер бар, сондықтан ас қорытуды жақсартуға көмектеседі. Мұның бәрі оларды сіздің тамақтануыңызға міндетті қосымша етеді. Activia йогурттарын қолданып көріңіз - таңдауыңыз үшін әртүрлі дәмі бар йогурттардың тұтас желісі. Сіздің дәм рецепторларыңыз оны бағалайды!

2022 Danone Ltd. Барлық құқықтар сақталған